Златното мляко. Как действа на организма

В последно време тази рецепта набира все по-голяма популярност

Златното мляко. Как действа на организма | StandartNews.com

Сигурно се чудите какво означава „златно мляко“ и как се приготвя. В последно време тази рецепта набира все по-голяма популярност, пише Блиц.

Основен компонент, освен млякото, е куркумата, като се добавят и други полезни съставки. Това своеобразно лекарство ще върне красотата и младостта на жените, укрепва здравето и имунитета, забавя стареенето, подобрява дишането, понижава холестерола и ускорява обмяната на веществата, подобрява настроението. А според руския онколог и хирург Иван Красаев тази напитка предотвратява нарастването на броя на онкологичните клетки. Тя за първи път е измислена в древна Индия. Ето и рецептата.

Необходими съставки за една порция:

• лъжичка куркума;

 

• по 1 щипка канела и смлян джинджифил;

 

• семена от кардамон;

 

• щипка черен пипер;

 

• лъжичка мед;

 

• чаша мляко.

Начин на приготвяне. За по-голям ефект е желателно да използвате растително мляко, например соево или кокосово. Всички съставки се смесват в една тенджерка, като сместа се слага да заври. След това намалете градусите на котлона, оставете сместа да поври 5 минути, докато придобие златист цвят, а в кухнята се появи силен аромат. Сместа се прецежда, след което можете да я изпиете веднага или да я изстудите.

В хладилника може да се запази няколко дни. Най-често обаче „златното мляко“ се пие горещо. Ако някой го предпочита студено, ефектът пак е налице.

Трябва да внимаваме, защото независимо, че напитката е полезна - за някои хора е противопоказна, например при обостряне на стомашни и бъбречни болести, а също и при бременност. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай