Веломаршрутът на Родопите на туристическо изложение

Веломаршрутът на Родопите на туристическо изложение | StandartNews.com

Кърджали. Уикендът на отворените врати и трансродопският веломаршрут са акцентите на „Новото тракийско злато" на започващото днес 31-во международно туристическо изложение „Ваканция&СПА ЕКСПО" в София.

 

„Трансродопският веломаршрут включва всички забележителности и екопътеки от Триград до Ивайловград. Уикендът на отворените врати се предвижда да бъде проведен в края на април. Преди това ще бъде предхождан от мини изложение в Кърджали, което ще представи цялата мрежа от Къщи за гости, биоферми и продукти, произвеждани в тях", коментира Михаела Кирчева, един от координаторите по проекта.

 

На щанда на „Новото тракийско злато" от 13 до 15 февруари ще бъдат показани орехи и бадеми от Ивайловград, вино от Тънково и Поповец, два вида сусамов тахан – бял биохан от Кондово и тъмен тахан от Ивайловград. За туристите ще има разнообразна литература – справочници, Кросбил пътеводител на английски език за екотуристи и природолюбители, книги и карти, сред които и най-новата туристическа карта за Родопите ТРАНСРОДОПИ, както и ръчно изработени сувенири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай