Първите чужди туристи идват на море през март

Първите чужди туристи идват на море през март | StandartNews.com

Черноморският комплекс "Албена" ще посрещне първите групи чуждестранни туристи през март. Гостите от Германия ще почиват по балнеопрограми от 20 март, съобщи Красимира Стоянова, ръководител на отдел "Продажби" във ваканционното селище.

Първите записвания за новия сезон сочат повишен интерес към Северното Черноморие и курортът очаква ръст на гостите от Германия, Бенелюкс, Чехия и Полша. Прогнозата е и около 10 на сто повече туристи от Русия да почиват в курорта през идващото лято.

Засега руският пазар е в застой, руските летовници предпочитат вътрешния туризъм заради курса на рублата, каза мениджърът в курорта. Красимира Стоянова добави, че представители на "Албена" ще участват в кръглата маса на 25 февруари в Москва за перспективите в развитието на туризма между България и Русия. "Албена" ще представи новостите за лято 2016 и на националния щанд на международната туристическа борса Intourmarket в Москва между 19 и 22 март. Тогава ще има и по-ясна прогноза за туристопотока към българското Черноморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай