Делегация от Банско на среща с президент, премиер и шеф на НС

Делегация от Банско на среща с президент, премиер и шеф на НС | StandartNews.com

Банско. Делегация от община Банско, водена от кмета Георги Икономов, ще се срещне с най-влиятелните политически фигури в четвъртък. Предвидени са работни срещи с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Целта на визитата на банскалии и на представители на туристическия бранш от курортния град е да получат подкрепата на политиците за предприемане на спешни мерки за спасяването на зимния туризъм.

Пред тримата кметът Икономов ще постави конкретни въпроси, касаещи бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, разширяване на съществуващата ски зона, стартиране на процедура по отдаване на концесия на ски зоната в Добринище и законодателни промени в областта на регионалното планиране и устройството на планинските територии.

В дискусиите ще вземат участие и представители на местното самоуправление, туристическия бизнес, изявени спортисти и общественици, както и хора, които работят за развитието на Банско като световен зимен курорт. Делегацията от курорта ще разговаря и с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. С нея ще се дискутират конкретните стъпки, възможности и срокове за разширяването на съществуващата ски зона в Банско и за отдаването на концесия на ски зоната в Добринище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай