You Tube ще плаща за подкасти

Индивидуални създатели ще получат 50 000 долара, а подкаст мрежите ще получат 200 000 или 300 000 долара

You Tube ще плаща за подкасти | StandartNews.com

YouTube предлага заплащане на подкастъри в опита си да ги накара да създават видео версии на своите предавания, сочи доклад на Bloomberg. Хора, близки до компанията са коментирали, че YouTube предлага отделни предавания за 50 000 долара, и до 300 000 долара за подкаст мрежи, финансиране на заснети епизоди и друго базирано на видео съдържание.

Въпреки че е платформа за видео споделяне, YouTube, която е собственост на Google, е домакин на редица популярни подкасти, включително H3 Podcast, Full Send Podcast и Impaulsive, ръководен от Логан Паул. 

Сега YouTube прави малък напредък, за да зарадва слушателите на платформата. През октомври тя позволи на всички канадски потребители да слушат аудио, като доскоро тази функция беше достъпна само за абонати на YouTube Premium. 

Намеци за промените имаше, като такова е назначаването на изпълнителния директор Кай Чук да ръководи стратегията за подкастинг на платформата. 

Безвъзмездните средства на YouTube няма да дадат ексклузивни материали, а по - скоро ще бъдат стимул за създателите да направят подкастите си достъпни в платформата. От своя страна феновете ще имат повече стимули да обмислят YouTube като източник за подобни излъчвания.

Повече технологични новини може на намерите тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай