Twitter забранява линкване към определени социални платформи

Засега това са Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr и Post

Twitter забранява линкване към определени социални платформи | StandartNews.com

Twitter вече няма да позволява на потребителите да рекламират присъствието си в определени социални платформи, включително Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr и Post. 

Това означава, че потребителите вече не могат да включват връзки към своите профили в други социални мрежи в своята биография в Twitter, нито могат да изпращат туитове, насочващи потребителите да проверят своите акаунти в Instagram или Facebook. Политиката дори се разширява до публикуване на потребителски имена или манипулации от конкурентни платформи без URL адреси.

Twitter може също така да спре акаунти, „използвани с основната цел за популяризиране на съдържание на друга социална платформа“, и вече няма да позволява на потребителите да се свързват с агрегатори на връзки на трети страни, като Linktree или Lnk.bio. 

Други платформи, като Telegram, TikTok, YouTube, Weibo и OnlyFans,  не са включени в забраната на Twitter засега и мотивацията зад забраната на връзки към определени мрежи, а не към други, не е ясна. „Twitter трябва да бъде лесен за използване, но без повече безмилостно безплатно рекламиране на конкуренти“, пише Илон Мъск в Twitter . „Нито един традиционен издател не позволява това, нито Twitter ще го позволи.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай