Twitter спира безплатният достъп до приложението Twitter API

Все още няма информация колко ще струва услугата

Twitter спира безплатният достъп до приложението Twitter API | StandartNews.com

От 9 февруари Twitter  ще спре да поддържа безплатен достъп до интерфейса за програмиране на приложени Twitter API и вместо това ще предоставя „платено основно ниво“. Към момента Twitter предоставя ограничен безплатен достъп до своя API заедно с премиум, и различни нива за разработчици, които премахват ограниченията за достъп до крайни точки и отключват различни допълнителни функции. 

От Twitter не дават информация относно цените, а заявяват, че ще предостави „повече подробности за това, което можете да очаквате през следващата седмица“.

Според пост на разработчиците през годините стотици милиони хора са изпратили над един трилион туита, а всяка седмица те стават още милиарди. Според тях данните от Twitter са сред най-мощните масиви от данни в света, затова те се ангажират да осигурят  бърз и всеобхватен достъп. 

Решението за премахване на безплатния достъп до API на Twitter е поредното след промяна на правилата за разработчици на платформата, за да бъдат забранени клиентите от трети страни, което накара популярни приложения от трети страни за Twitter като Twitterrific и Tweetbot да се откажат от платформата.

Безплатният достъп до API на Twitter се ползва от малки разработчици, за да създават забавни инструменти и полезни ботове, които не са предназначени за получаване на приходи или печалба. В резултат на тази промяна обаче, много е вероятно много от тези интересни допълнения към платформата да бъдат спрени изцяло. Това ще се отрази и на хора като студенти и учени, които използват платформата, за да изучават онлайн поведението на потребителите и да събират информация за научни статии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай