Sony показа новия "умен" часовник

Sony показа новия "умен" часовник | StandartNews.com

Компания Sony показа във вторник часовника си SmartWatch 2 със сензорен екран. Той работи под операционната система Android. Новият "умен" часовник заменя миналогодишния модел SmartWatch и се отличава от него по по-големия си екран (1,6 инча вместо 1,3) и увеличената резолюция (220х176 пиксела) вместо 128х128.

Освен това новото поколение поддържа безжичната технология за свързване NFC и не се страхува от пръски вода. Разбира се, няма как са плувате или да се къпете под душа с часовника.

Както и предишния модел SmartWatch 2 съвместява функциите на часовник и дистанционно управление за смартфон. Към мобилния апарат, който трябва да работи под Android 4.0 или по-нова версия, той се свързва чрез Bluetooth.

Когато натиснете екрана на часовника, може да управлявате камерата на смартфона, да приемате или отказвате позвънявания, да прочитате есемеси, мейли и съобщения от социалните мрежи, да регулирате силата на звука на музикалния плеър и да избирате песните за слушане. На часовника може да се инсталират приложения, разработени специално за него. "Обикновените" апликации за смартфони и таблети не могат да се стартират.


SmartWatch 2 ще се появи на пазара през септември тази година, но Sony още не е обявила цената му. Продажбите на предишния модел стартираха от 150 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай