Четвъртък,

Разкриха какви ще са новите модели на Москвич

От: Кристиан Антонов -
2220
Разкриха какви ще са новите модели на Москвич
A
A
A

Местните власти на Москва и ПАО "Камаз" сключиха споразумение за сътрудничество, което беше подписано в сряда в залата на завода "Москвич" от кмета на Москва Сергей Собянин и генералния директор на ПАО "Камаз" Сергей Когогин. На обществеността беше показан обхватът, който ще предлага предприятието.

Според агенция "Москва", страните са определили етапите на разширяване на производството. На първия етап ще се извършва сглобяване по технологията DKD (сглобяване на големи възли). До края на годината по този метод ще бъдат произведени най-малко 600 автомобила, включително около 200 електрически автомобила. През следващата година компанията планира да произведе най-малко 50 000 единици, включително 10 000 автомобила с електрически двигатели, а през 2024 г. ще увеличи производството до най-малко 100 000 единици, от които 20 000 ще бъдат с електрически двигател. Освен това до 31 декември 2024 г. ще започне сглобяването на автомобили CKD (сглобяване на малки възли).

На втория етап се планира да се разшири използването на руски компоненти в сглобените автомобили. На третия етап ще започне производството на местен електромобил от ключови руски компоненти.

Съобщава се, че правителството на Москва ще формира дългосрочна поръчка за продуктите на "Москвич", както и ще подкрепи развитието на базата за автомобилни компоненти със съответните инвестиции, което ще осигури работа на около 40 хил. души. На свой ред ОАО "Камаз" ще доставя на завода необходимите количества компоненти за сглобяване на големи автомобили, доставени от приятелски страни.

Според пресслужбата на кмета и правителството на Москва, страните са планирали разработването на стратегия за завода в продължение на осем години. Ще бъде създаден и център за компетентност за развитие на производството на градски електрически транспорт.

Съобщава се също, че първоначално моделната гама на Москвич ще включва пет модела - четири кросоувъра, включително един с електрическо задвижване, както и един седан. Съдейки по публикуваните снимки, се очаква заводът да произвежда само модели с добре познатата и в България марка.

Електрическият автомобил, който в момента се нарича Model I (електрическа версия), има двигател с мощност 100 к.с., пробег от 400 км и батерия с капацитет 70 kWh с поддръжка на бързо зареждане - обещава се пълното зареждане на батерията да става за 40 минути. Или за 9 часа при бавно зареждане.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията