Приложенията Workspace на Google се преобразяват

Има и няколко нови функции

Приложенията Workspace на Google се преобразяват | StandartNews.com

Google планира да освежи дизайна на Drive, Docs, Sheets и Slides през следващите седмици, за да се приведе в по-голяма степен в съответствие със своята система за дизайн Material Design 3, обяви компанията. 

Ако сте запознати с освежения външен вид на Gmail, новите дизайни имат много сходства. Google добавя още няколко по-тъмни нюанса към неща като лентата с инструменти и коментарите, за да ги накара да се открояват от бялата страница на документ. Бутонът „Споделяне“ също е по-заоблен, промяна от правоъгълника със заоблен ъгъл, който Google в момента използва за бутона.

Освен това Google също така добавя поддръжка за смарт чипове на трети страни, функция, която обяви през октомври . Това може да ви позволи да интегрирате приложения на трети страни директно във вашите документи, подобно на Notion и Coda.

Тези приложения включват Atlassian, Asana, Figma, Miro, Tableau и ZenDesk и ще станат достъпни през „следващите седмици“. Той пусна и някои новoсти като хронометър, гласуване с емотикони и опции за покани в календара за Документи, както и бърз достъп до данните в Таблици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай