Мъск щедър към служителите си. Вдига важен бонус

Милиардерът има девет известни деца

Мъск щедър към служителите си. Вдига важен бонус | StandartNews.com

Илън Мъск казва, че ще увеличи обезщетенията за отглеждане на деца в своите компании като част от мисията си за справяне с „кризата с недостатъчно население“, за която той категорично твърди, че е „най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията досега“. Най -богатият човек в света в момента управлява Tesla, SpaceX, Neuralink и The Boring Company  и беше на път да ръководи Twitter, но се опита да се откаже от изкупуването за 44 милиарда долара , за голямо недоволство на борда на компанията .

„Планирам да увелича значително обезщетенията за отглеждане на деца в моите компании. Надяваме се, че и други компании ще направят същото.” Изявлението на Мъск идва в отговор на туит, питащ за финансовите последици от това да имаш няколко деца. Мъск добавя, че Фондацията на Мъск ще дари директно на семействата, но не е ясно какво точно означава това. Мъск казва, че ще сподели повече подробности за тези планове следващия месец.

В момента Tesla предоставя до 16 седмици платен семеен отпуск и покрива до 40 000 долара за разходи покрай бременност.

Мъск спомена за сриващата се раждаемост няколко пъти в близкото минало и преразгледа темата отново, след като стана ясно, че има близнаци от негова служителка. Самият Мъск има девет известни деца и няколко пъти е давал големи обещания в отговор на туитове в миналото – някои, които е изпълнил, а други... не толкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай