Google Messages позволява на потребители да реагират с всякакви емотикони

Разширените реакции на емоджи са тестови за момента

Google Messages позволява на потребители да реагират с всякакви емотикони | StandartNews.com

Google започна да позволява на някои потребители на своето приложение Messages да реагират на текстови съобщения с всякакви емотикони, вместо да ги ограничава до стандартния набор от седем, които са налични в приложението от известно време. Функцията е подобна на тази, която имат други платформи за съобщения като Slack, WhatsApp и платените версии на Telegram – натискането и задържането на съобщение  дава стандартните емоджи реакции, но след това потребителите имат достъп до други. 

Както при всички функции, които се добавят към услугите за съобщения, допълнителните реакции могат да бъдат малко объркващи в зависимост от това на кого се изпращат текстови съобщения и какви комуникационни стандарти поддържа телефонът. Според Тhe Verge те работят добре, ако и двете страни използват RCS, заместител на SMS, за който Google настоява.

Това, че реакциите не се превеждат на iPhone, не е изненада. Системата Tapback на Apple позволява да се използват само определен набор от символи, така че е малко вероятно приложението Messages на компанията да има способността да добавя произволни емотикони към съобщение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай