Apple пуска нови модели на iPhone

Apple пуска нови модели на iPhone | StandartNews.com

Купертино. Apple пуска на пазара две нови версии на iPhone с по-големи екрани тази година, за да отговори на конкуренцията на другите участници на пазара, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл".

В съобщението, което се появява след слуховете в последните седмици в технологичните блогове, се посочва, че Apple ще пусне на пазара двете нови устройства през втората половина на 2014 г. Едното ще е с екран над 4,5 инча спрямо 4-инчовия дисплей на настоящите iPhone-и.

Вторият модел ще разполага с екран над 5 инча. И двата модела ще имат метална обвивка. Но Apple няма да използва огъващ се дисплей, на който залагат южнокорейските му конкуренти Samsung и LG.

Компанията взела решението заради големия успех на смартфоните с голям екран, наричани "фаблети", тъй като комбинират функции на телефона и на таблета. Моделът Galaxy Note на Samsung с 5,7-инчов екран е пример за успешен фаблет.

Тази седмица институтът Джюнипър рисърч прогнозира, че продажбите на фаблети ще достигнат 120 милиона единици до 2018 г. Миналата година са били продадени 20 милиона фаблета.

Следващото поколение на iPhone 5с ще се сбогува с пластмасата и отново ще разчита на метален корпус. Търсенето на този модел е по-малко от очакваното и компанията ще се опита да го увеличи, като предложи по-високо качество.

"Apple определено се нуждае от смартфон с по-голям екран, най-вече за да отговори на търсенето в развиващите се пазари", коментират анализаторите от Canalys. Според тях през третото тримесечие на годината близо една четвърт от всички доставени смартфони са били с екран по-голям от 5 инча.

Тази разновидност на умните телефони е особено популярна и в Китай, където е един от най-важните пазари на Apple в момента. Конкуренцията там е особено голяма, тъй като има множество малки производители, които предлагат устройства с големи екрани на доста ниски цени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай