Земетресения стреснаха различни точки по света

6,1 разтърси Тибет

Земетресения стреснаха различни точки по света | StandartNews.com

Лхаса. Силен трус с магнитуд 6,1 разтърси Тибет днес сутринта, съобщи китайската централна телевизия, цитирана от ИТАР-ТАСС. В резултат на труса са прекъснати комуникации и транспортните връзки с три села.

Има спасителен екип на мястото на земетресението, за да направи оценка на размерите на щетите и да възстанови комуникациите към района. Няма сведения за жертви.

Според Геофизическия институт на САЩ, земетресението било с магнитуд 5,7 и с епицентър на 143 км югоизточно от селището Камдо, в китайската провинция Синцзян.

Друго земетресение с магнитуд 4,8 стана и в Северна Япония, предаде ИТАР-ТАСС. Епицентърът на труса се намирал в префектура Хокайдо (северният японски остров), на дълбочина 70 км, по данни на националното метеорологично управление на страната.

Не се съобщава за жертви и разрушения, не е обявена опасност от цунами.

Подземните трусове се усещали по цялата територия на Хокайдо, както и в две префектури в северната част на централния остров Хоншу.

Земетресение с магнитуд 6,3 стана днес край Молукските острови в източната част на Индонезия, съобщи Геофизическият институт на САЩ. Индонезийската метеорологична служба отхвърли опасността от цунами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай