Зеленски в центъра на офанзивата. Жега в зоната на Бахмут

Военни получиха награди

Зеленски в центъра на офанзивата. Жега в зоната на Бахмут | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски е на фронтовата линия близо до град Бахмут, в Източна Украйна, предаде Франс прес, съобщи украинското президентство.

"Володимир Зеленски посети бригадите, които извършват офанзивни действия в зоната на Бахмут", се казва в съобщение на президентството.

Вчера Зеленски се срещна в Донецка област с бойните бригади, които са част от тактическата оперативна група "Донецк".Отличили се военни бяха наградени от украинския президент по време на работното му, посещение там, съобщи държавната новинарска агенция Укринформ.

"Силни хора, които защитават страната ни. Уважаеми офицери, войници и всички, които защитават живота на Украйна с риск за живота си. Искам да поздравя днес всички вас, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Искам да благодаря на вашите родители за това, което правите, за това, че държавата има хора като вас", каза Зеленски.

Украинският президент пожела на войниците здраве и възможно най-бърза победа.

"Гордея се, че в нашата страна имаме толкова обикновени, но героични хора. Благодарение на вас Украйна определено ще я има. И това е важно за всички бъдещи поколения. Слава на Украйна!" добави Зеленски, пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай