Зеленски в Истанбул, ще се срещне с Ердоган

Какво ще обсъдят

Зеленски в Истанбул, ще се срещне с Ердоган | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Истанбул, където ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган. Очаква се той да подчертае подкрепата за териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, съобщи турски дипломатически източник, пише Нова.

Междувременно стана ясно, че Зеленски е съгласувал назначаването на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за извънреден и пълномощен посланик във Великобритания. През февруари Зеленски смени Залужни след месеци на слухове за разногласия между двамата.

„Одобрих кандидатурата на посланика на нашата страна във Великобритания. Разговарях с генерал Валерий Залужний специално за продължаване на дипломатическата посока. Имах среща и с министъра на отбраната на Обединеното кралство, който посети Украйна. Изразих благодарност за осезаемото лидерство на Великобритания в предоставянето на подкрепа за сигурността на Украйна, укрепването на нашата отбрана и сътрудничеството в световен мащаб за защита срещу руската агресия”, заяви Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи