Зеленски разтърси света. Разкри предателство

Русия ще пробва нова офанзива в края на май или през лятото, каза президентът

Зеленски разтърси света. Разкри предателство | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски разтърси света по време на днешната си пресконференция, разкривайки голямо предателство. Той заяви днес, че Русия се е сдобила с плановете за миналогодишното украинско контранастъпление още преди то да е започнало, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди да започнат действията по контранастъплението", заяви украинският лидер. Зеленски не уточни по какъв начин е изтекла информацията, отбелязва Ройтерс.

Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"Има план, планът е ясен, но не мога да ви дам детайли", поясни Зеленски.

Президентът каза още, че кадровите промени в ръководството на украинските въоръжени сили по-рано този месец са били свързани с новия план за действие на бойното поле.

Украинският лидер отбеляза, че ротацията на войските е от критично значение за военните усилия на Украйна и че украинските резервни сили трябва да бъдат по-добре подготвени.

Освен това на пресконференцията си Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да проведат нова офанзива в Украйна в края на май или през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Байгуи
преди 2 месеца

Дреме ми на уя за зелю

Откажи