Заловиха мозъка на атентата в Париж

Заловиха мозъка на атентата в Париж | StandartNews.com

Салах Абдеслам е ранен и заловен, твърдят неофициални източници, цитирани от Ройтерс. Белгийските спецчасти в момента провеждат акция за залавянето на най-издирвания беглец , отговорен за парижките атентати през ноември.

Полицията е попаднала на следите на Абдеслам след като в квартирата в Брюксел, където на 15 март се проведе специална операция, бяха открити негови пръстови отпечатъци. Тогава по време на престрелка бе открит съучастникът му Мохамед Белкаид, който рани четирима полицаи.

Белгийски вестник твърди, че Абдеслам е заловен жив.

Според местни медии, Абдеслам е бил приклещен и ранен в квартал „Моленбек". Съобщава се за още един човек, който е убит. Полицията използва и гранати.

"Нямаме официално потвърждение, че става въпрос за Салах Абдеслам и всяка прибързана информация би попречила на операцията", заяви френският президент Франсоа Оланд.

По-рано днес стана ясно, че на адреса в предградието „Форест", който беше щурмуван тази седмица, са били открити отпечатъците на Абдеслам.

Белгийският министър на миграцията Тео Франкен потвърди официално ареста на Салах Абдеслам, който е основният заподозрян за парижките терористични актове от 13 ноември, лишили от живот над 130 души, предаде AFP.

„Хванахме го", записа Франкен на своята страница в социалната мрежа „Туитър", минути след като френската полиция обяви, че Абдеслам е бил заловен по време на операция в брюкселския квартал Моленбек.
По последни данни по време на задържането си Абдеслам е получил рана в крака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай