Вотът на недоверие в Израел. Оцеля ли Нетаняху?

Гласуването беше бойкотирано от управляващата коалиция

Вотът на недоверие в Израел. Оцеля ли Нетаняху? | StandartNews.com

Правителството на Бенямин Нетаняху оцеля след вот на недоверие, подет в знак на протест срещу неуспеха за връщането на израелските заложници, които все още са държани от "Хамас" в Газа.

Предложението получи само 18 гласа "за" в 120-членния Кнесет, съобщи Times of Israel, предаде БГНЕС.

Лейбъристката партия обяви миналата седмица, че ще внесе предложение за вот на недоверие към правителството на Нетаняху.

Аргументирайки в полза на мярката, депутатът от Лейбъристката партия Ефрат Райтен заяви, че основното задължение на държавата към гражданите е да защити техния живот и безопасност.

"Няма и не може да има доверие в правителство, което се е провалило толкова ужасно по време и след атаката на Хамас от 7 октомври", добави той.

От името на правителството, министърът от "Ликуд" Мей Голан заявява, че „правителството не се занимава с дребнотемие по време на война за правото на съществуване и сигурност на гражданите на страната".

Гласуването беше бойкотирано от управляващата коалиция, чиито ръководители заявиха, че „няма да участват в политическо шоу по време на война“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Veber
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи