ВИДЕО: Ливанска водеща прекъсна интервю с ислямски учен

ВИДЕО: Ливанска водеща прекъсна интервю с ислямски учен  | StandartNews.com

Скандал в ефир доведе до спиране на интервю по ливанската телевизия Al-Jadeed. Водещата Рима Карики се обърна към шейх Хани Ал-Сиба'и с "Аз ръководя шоуто" по време на напрегнати разговори за "Ислямска държава".

Караки освен тв водеща е и университетски професор. Шейх Хани Ал-Сиба'и е египетски учен. Той обаче показа липса на всякакво уважение към интервюиращата го като се нахвърли срещу нея с думите: "Свършихте ли? Млъкнете, за да мога да говоря"

"Как може уважаван шейх като вас да каже на тв водещ да млъкне?", попита тя. "Под нивото ми е да бъда интервюиран от вас. Вие сте жена, която...", и тук микрофонът на учения бе изключен.

Караки спря интервюто само 3 минути след началото, като добави. "Само една секунда. Или ще има взаимно уважение, или този разговор приключва."

Спорът между двамата започна, когато водещата прекъсна своя гост, който заяви, че "не е новина" това, че християни се присъединяват към ИД, като започна да изрежда примери от историята. Водещата помоли учения да се фокусира върху настоящето, а не да дава уроци по история. "В момента какви призиви се използват, за да се привличат християните към каузата на тези групировки", зададе следващия си въпрос тя.

"Не ме прекъсвайте. Ще отговоря както искам. Няма да отговарям както вие искате, защото съм тук да служа на идеята, в която вярвам", заяви Ал-Сиба'и. Караки се опита да обясни на своя гост, че времето за интервюто е ограничено, след което се разрази и скандалът.

Интервюто е от 2 март, а клипчето в Youtube има над 2,3 милиона пъти, откакто бе публикувано миналата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай