В Монреал хапвате с манекени

Така се осигуряват социална дистанция и приятна атмосфера

В Монреал хапвате с манекени | StandartNews.com

В един ресторант в Монреал постоянните клиенти получават мода и храна две в едно: манекени, поставени по масите, осигуряват не само социална дистанция, но и предлагат спортни шикозни тоалети, които могат да бъдат купени за благотворителност.

Тъй като провинция Квебек е начело на пандемията от коронавирус в Канада, бизнесът се отварят предпазливо, пише АФП. Le Monarque, моден ресторант в Стария Монреал, отвори отново вратите си само преди няколко дни - но не и без предварително да разработи някои творчески мерки за безопасност.

"Искахме да осигурим повече място на клиентите - заяви собственикът шеф Жереми Бастиен. - Но не искахме да премахваме масите или да поставяме панели от плексиглас."

Идеята да се запълнят някои седалки с манекени, като по този начин се осигури разстояние между клиентите, дойде от екипа зад линията спортно облекло Сара Пачини, включително известния дизайнер на мъжко облекло от Квебек Филип Дюбюк.

"Искахме да направим стилна инсталация от висок клас, защото обединяваме два свята, този на модата и този на гастрономията. Мисля, че тези два свята винаги са били близки", казва Дюбюк.

29-те манекена в ресторанта са облечени в модели на Сара Пачини и Филип Дюбюк. Тяхното предназначение е да бъдат "визуално красиви", едновременно вдъхновяващи и в унисон с елегантната обстановка.

В края на всяко хранене клиентите получават подаръчен сертификат, който могат да заменят в търговските обекти на Сара Пачини и Филип Дюбюк.

Шеф-готвач Бастиен казва, че партньорството е било "много изгодно" и за двете страни. Но подчертава, че става въпрос за нещо повече от просто "създаване на дистанция или обличане на пространството". Идеята, каза той, бе "да отидем малко по-дълбоко (и) да разберем какво можем да направим, за да помогнем на хората около нас, пострадали по време на пандемията".

Дрехите на манекените все още не се продават. Но посетителите на ресторанта в крайна сметка ще имат шанс да вземат участие в "безшумен търг" и да купят дрехите, което виждат, а всички печалби ще отиват за благотворителност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай