В Австрия вече не се влиза само с 1 доза ваксина

От днес в Австрия са в сила по-строги мерки за туристите

В Австрия вече не се влиза само с 1 доза ваксина | StandartNews.com

От днес в Австрия са в сила по-строги мерки за туристите. Вече не могат да влизат в страната само с една доза ваксина, предаде Фактор.

Властите във Виена засилват борбата с разпространението на коронавируса. Жителите и гостите на града могат да се имунизират и в един от символите на австрийската столица - катедралата "Свети Стефан".

Виенските власти се опитват да достигнат до онези, които още не са се ваксинирали, чрез примамливи предложения. Така например имунизация вече е възможна в прочутата виенска катедрала "Свети Стефан".

"Катедралата Свети Стефан е духовен и културен център на нашия град, дори на цялата страна. Тя се посещава от различни хора. Следователно много се радвам, че е възможно да предложим тази възможност в сътрудничество с кардинала и свещеника от катедралата. Вероятно много различни хора ще се възползват от това предложение", каза кметът на Виена Михаел Лудвиг.

Ваксинацията е в Северната кула и е възможна без записване на час. Много хора са доволни.

Използваните ваксини са "Джонсън и Джонсън" за възрастни и "Пфайзер-Байонтек" за по-млади хора.

Ваксинационната кампания във Виена се провежда не само в катедралата, но и в други религиозни сгради - в джамия, синагога и сикхски храмове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай