Понеделник,

Урсула изпусна голяма тайна. Земетресение в Брюксел

От: СТАНДАРТ -
6233
Урсула изпусна голяма тайна. Земетресение в Брюксел
A
A
A

Политическо земетресение разтърси Брюксел, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен неочаквано разкри голяма тайна за жертвите на Украйна след руската агресия. Наложи се Фон дер Лайен да цензурира изявлението си, а ефектът на пеперудата стигна Москва, където Дмитрий Медведев публично й се подигра.

Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна с изказването си, че от началото на руската агресия страната е дала 120 000 жертви, предаде БНР.

Наложи се видеото и писменото ѝ изявление да бъдат коригирани.

Думите ѝ за над 20 000 убити в Украйна цивилни и над 100 000 военни предизвикаха учудване.

На изказването ѝ реагира Сергей Никифоров – представител на украинския президент Володимир Зеленски. Той заяви, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е чувствителен въпрос и че тя може да бъде огласявана само от главнокомандващия, министъра на отбраната или държавния глава.

Става дума за жертви – и убити, и ранени, уточни в "Туитър" говорителят на Комисията Дана Спинант.

Дмитрий Медведев, бивш президент и премиер на Руската федерация, в момента - заместник-председател на Съвета по сигурността ехидно коментира: "Очевидно е, че лелката (Урсула фон дер Лайен, бел. ред.) е била "посъветвана" от обкома във Вашингтон. Изглежда крайно унизително. Няма никакъв ЕС, а 51-ви американски щат.".

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com