Украйна спря терорист, целел Франция

Украйна спря терорист, целел Франция | StandartNews.com

В колата на мъжа е намерен цял арсенал от оръжия, боеприпаси и експлозиви

Властите в Украйна са арестували френски гражданин с цял арсенал от оръжия, за когото се предполага, че е готвел атентат във Франция по време на европейското първенство по футбол, предаде Ройтерс.

Мъжът е бил задържан в края на май на полско-украинската граница, като колата му е била натъпкана с оръжия и боеприпаси. В нея е имало 100 кг експлозиви, фитили, три гранатомета, автомати "Калашников" и голямо количество боеприпаси, съобщава френският тв канал М6. Френското издание DNA пише, че мъжът е задържан на 21 май. Според изданието той е заподозрян и в опит да се сдобие с още по-голямо количество оръжие. Други френски медии го описват като 25-годишен, от североизточния регион Лорен, неизвестен на полицията досега. След претърсване на дома му били намерени още части за експлозиви, както и тениска с логото на крайно дясна групировка.

Украинските власти потвърдиха за ареста, но не дават подробна информация за случилото се. Смята се, че той е планирал терористична атака във Франция, като е възможно цел на атентата да е било започващото на 10 юни европейско първенство по футбол.

Задържаният в момента се намира в ареста в Украйна и очаква решение за екстрадиция във Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай