Украински лидер заплаши с граната парламента

Украински лидер заплаши с граната парламента | StandartNews.com

Киев. Лидерът на радикалната организация „Десен сектор" Дмитрий Ярош заплаши да хвърли граната по време на заседание на Върховната рада(парламента) в Киев, заяви лично той в ефира на „Громадске ТВ", съобщи Лента ру.

Ярош обеща пред журналисти да влезе в сградата на украинския парламент с граната в джоба, с помощта на която ще се бори с „враговете на Украйна". Той уточни, че се чувства много по-комфортно сред другите депутати, когато е въоръжен.

„За мен отиването там, още повече в една зала с откровените врагове на Украйна, е дискомфорт. Не, аз имам граната, ще я хвърля в краен случай. Съвсем сериозно, нося я със себе си. Те нямат право да ни обискират, народните депутати", заяви лидерът на радикалите.

"Охраната пита дали имам оръжие, аз им отговарям, че нямам и си минавам", допълни Ярош, който е депутат от тази година. По-рано тази седмица „Десен сектор" отказа неговите въоръжени отряди, които са част от проправителствените доброволчески батальони в Донбас, да преминат под командването на украинското министерство на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай