Удар на Pussy Riot и в немска църква

Двама мъже и жена с качулки прекъснаха служба в катедралата в Кьолн

Удар на Pussy Riot и в немска църква | StandartNews.com

Кьолн. Трима млади германци устроиха провокационна акция в храм, като решиха по този начин да изразят подкрепа си към осъдените на 2 години в изправителна колония  момичета от руската група Pussy Riot, съобщи Дойче веле. Младежите нахлуха в катедралата в Кьолн и прекъснаха боголужението в неделя. Двамата мъже, на 23 и 25 години, и 20-годишната им съмишленичка бяха облечени като руските пънкарки. Те разпънаха пред олтара плакат с надписа "Освободете Pussy Riot и всички затворници".

Акцията продължи едва някалко минути. Охраната на храма извела нарушителите извън катедралата, след което уведомила полицията, уточни германското сп. "Фокус". Епископът, който ръководел службата, реагирал напълно спокойно. След като шумотевицата утихнала всички вярващи в катедралата в Кьолн се помолиха за активистите от Pussy Riot и целият руски народ.

Германските имитатори не са оказали съпротива на органите на реда. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за възпрепятстване на религиозен ритуал. Задържаните обяснили, че с акцията си искали да изразят своята солидарност с руските пънкарки.

В началото на юли старшият пастор на храма Норберт Фердхоф заяви в интервю за ДПА, че инцидент като пънк молитвата в храма Христос Спасител би имал сериозни последици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай