Убедителна победа на торите, Брекзит иде

Страната ще бъде управлявана през следващите 5 години от правителство на консерваторите

Убедителна победа на торите, Брекзит иде | StandartNews.com

Анкета, направена непосредствено след приключването на британските общи избори показва, че Консервативната партия на Борис Джонсън е на път да ги спечели с убедително мнозинство. Екзит полът дава информация, че консерваторите ще спечелят 368 места в Камарата на общините – 50 повече отколкото през 2017 г. при окончателното преброяване на гласовете. Лейбъристите са втори с 191 места, което е отстъпление със 71 места.

Следват Шотландската национална партия – 55 места, либералдемоктратите – 13 и нито едно място за партията „Брекзит". Трябва да се уточни все пак, че това са само прогнозни резултати. Картината може да бъде по-различна след окончателното преброяване на гласовете.

Ако консерваторите спечелят очакваното солидно мнозинство, това означава, че премиерът Борис Джонсън не би трябвало да има проблем да прокара в парламента предоговорената от него сделка и Обединеното кралство да излезе от ЕС на 31 януари.

Това означава също така, че страната ще бъде управлявана през следващите 5 години от правителство на консерваторите. А за лейбъристите това ще бъде четвърта поредна загуба в общи избори. Първа на прогнозните резултати реагира министърът на вътрешните работи Прити Пател, която каза, че ако те са верни, първото нещо ще бъде да се реши въпроса с Брекзит и да се премине към останалите приоритети за хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай