Туристически град забрани чалгата, предпочита Ерос Рамацоти

Този вид музика не подхожда на мястото, духа и манталитета на града

Туристически град забрани чалгата, предпочита Ерос Рамацоти | StandartNews.com

Кметът на хърватския град Пула Филип Зоричич забрани концерт на фолк изпълнители с аргумента, че иска да запази идентичността на гражданска, европейска и средиземноморска Пула, съобщи хърватският сайт Индекс, цитиран от БТА.

На 25 март в Дома на спорта в Пула трябваше да пеят регионални фолк изпълнители като сърбите Ана Бекута и Драган Коич Кеба.

Кметът заяви за "Гласът на Истрия", че е бил съвсем ясен и недвусмислен и че на обществени места в Пула и в управляваните от него обекти няма да се изнасят подобни концерти. Той каза още, че смята, че този вид музика не подхожда на мястото, духа и манталитета на града.

"В общественото пространство на Пула не може да има турбо фолк музика. Стоя зад думите си и край. Това не е народна музика, това е турбо фолк. Когато говорим за народна, истинска, исконна народна музика, това е нещо друго. А турбо фолкът, според мене и докато съм кмет, не е подходящ за Пула", каза Зоричич, цитиран от Индекс.

Той заяви още, че това е единствената причина, поради която е взел решението.

"Пула сега е европейска гореща точка за концерти. През лятото в Арена ще гостуват изпълнители от най-висок ранг като Роби Уилямс, Ерос Рамацоти и др. Излишно е да говорим какво означава това за Пула като дестинация", каза Зоричич и подчерта, че Пула има право да подбира и да взима решения кои изпълнители ще се изявяват в града.

Концертът ще бъде изнесен в Осиек, а всички, които са си купили билети, могат да получат парите си обратно или да отидат в Осиек, съобщиха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай