Тръмп обяви: Стигнахме пика на коронавируса

Близо 2600 са починалите от коронавирус за последните 24 часа в Съединените щати

Тръмп обяви: Стигнахме пика на коронавируса | StandartNews.com

Пикът на заболяванията от коронавирус в САЩ вече е преминат, заяви на редовния си брифинг, посветен на болестта, американският президент Доналд Тръмп.

„Битката продължава, но данните на национално ниво показват, че сме преминали пика по отношение на новите случаи. Надяваме се, че тенденцията ще се запази и ще продължим да постигаме забележителен напредък“, каза той.

Според Тръмп подобно развитие на ситуацията позволява на властите да обявят указания, посветени на възобновяване на нормалните дейности в страната.

Президентът съобщи, че по-късно ще има пресконференция по този повод и поясни: „Ще говорим и с губернаторите и след това ще има изявление за това какво точно ще се случи. Знаете, че  щатите ще подновят нормалните си дейности, някои по-рано от други. Смятаме, че при част от тях това ще се случи преди крайния срок 1-ви май, когато изтича действието на мерките за социално дистанциране. Мисля, че това ще бъде много вълнуващ момент, който губернаторите очакват.“

Междувременно от Университета Джонс Хопкинс обявиха, че близо 2600 са починалите от коронавирус за последните 24 часа в Съединените щати. Според университета това е най-големият брой жертви регистриран за ден от някоя страна. С новите данни общият брой на починалите на американска територия става 28 236, която е повече от която и да било държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай