Тръмп е на крачка от голямото спасяване

Републиканците са "близо" до сключване на споразумение за нов пакет от мерки за икономическо стимулиране

Тръмп е на крачка от голямото спасяване | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че републиканците са "близо" до сключване на споразумение за нов пакет от мерки за икономическо стимулиране, които да помогнат да се намалят вредите за икономиката вследствие на новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Възможно е новият пакет от мерки да бъде одобрен още днес, заяви Тръмп на пресконференция в Белия дом.

Президентът подчерта, че подкрепя оказването на по-голяма помощ на щатските власти, но тя ще трябва да бъде включена в бъдещи пакети, които ще трябва да бъдат съгласувани с Конгреса, а не в този, който се обсъжда в момента.

"Ще оставим това за друг момент", подчерта Тръмп, но добави, че подкрепя идеята да се окаже помощ на щатските и местни власти, предаде БТА.

Американските власти са готови да окажат помощ на Иран в борбата с коронавируса, включително предоставяйки на апарати за изкуствено дишане, добави Тръмп, цитиран от ТАСС. "Бих бил готов да направя нещо, ако те го искат, ако помолят", подчерта президентът. "Ако имат нужда от помощ, от апарати за изкуствено дишане, в момента имаме хиляди апарати, а други апарати се произвеждат в момента", посочи той.

"Без съмнение искаме да помогнем, това, което те трябва да направят, е да бъдат по-умни и да сключат споразумение (за нормализиране на отношенията)", добави президентът на САЩ.

Вчера Иран вече отхвърли предложената по-рано помощ от САЩ, припомня ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай