Траур обявен на 11 февруари в украински град

Причината е загинали от ракетен удар

Траур обявен на 11 февруари в украински град | StandartNews.com

11 февруари е обявен за Ден на траур в украинския град Харков. Това се казва в заповед на кмета на Харков Игор Терехов, съобщава УНИАН.

Отбелязва се, че съответното решение е взето "за да се почете паметта на загиналите по време на ракетния удар по гражданската инфраструктура на град Харков на 9 февруари 2024 г.".

"В знак на траур за загиналите спуснете националния флаг на Украйна с черна лента върху сгради и структури на местните власти, предприятия, институции и организации, независимо от тяхната форма на собственост. Забранете музиката на пазарите, търговски обекти, заведения за обществено хранене и др." , - се отбелязва в заповедта.

Припомняме, че на 9 февруари вечерта руснаците атакуваха Украйна с дронове срещу Харков. Три дрона удариха Немишлянския квартал на града. В резултат на това е унищожено критично инфраструктурно съоръжение и избухна мащабен пожар. Унищожени са над 15 жилищни сгради.

 

По-късно стана известно, че вече седем души са станали жертви на руската атака срещу Харков. Сред загиналите има цяло семейство - деца на 7 и 4 години, 6-месечно бебе и техните родители. Освен това парализиран съпруг и съпругата му са изгорени живи в резултат на пожара.

Украинските въоръжени сили съобщиха, че са свалили 23 от 31 дрона, които са атакували тази нощ. Всички дронове са били тип "Шахед" - 136/131, ирански дронове, които руската армия активно използва като най-ефективни за преодоляване на ПВО-отбрана.

"В отблъскването на въздушното нападение са участвали подразделения на зенитно-ракетните войски, мобилни огневи групи на ВВС и ВС на Украйна, средства за радиоелектронна борба. В резултат на бойната работа в района на Одеса и Харков бяха унищожени 23 безпилотници, се казва в доклада на военните.

Основният удар падна върху регионите на Харков и Одеса, включително най-южното пристанище Рени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи