Танкове пристигат в Германия. Причината

С тях Бундесверът попълва своя резерв,

Танкове пристигат в Германия. Причината | StandartNews.com

Швейцария достави вчера на Германия първата партида от договорените 25 бойни танка "Леопард 2", предаде ДПА. Агенцията уточни, че с тях Бундесверът попълва своя резерв, след като е направил доставки на такива танкове за Украйна.

Първите девет танка бяха предадени днес на германския оръжеен производител "Райнметал" от "Армасюис" - агенцията, отговорна за придобиването на отбранително оборудване от Швейцария, съобщиха властите в Берн, Швейцария. Изведените от експлоатация танкове са били превозени до Германия с товарен влак, посочва ДПА. Германия ще ги ремонтира, за да може отново да ги приведе в експлоатация.

Товарен влак с още девет танка се очаква в Германия утре, а останалите ще бъдат доставени с автомобилен превоз.

През септември миналата година швейцарският парламент одобри продажбата на 25 танка "Леопард 2" обратно на германския им производител "Райнметал". През ноември швейцарското правителство е дало разрешение за износа, отбелязва ДПА. Разрешението е дошло, след като Берлин е дал гаранции, че 25-те танка няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна.

Уверенията на германската страна са, че те ще бъдат за попълване на оръжейния запас както на Германия, така и на други страни членки на ЕС или НАТО, чийто резерв е бил отслабен от доставките за Киев.

Германските министри на икономиката и на отбраната Роберт Хабек и Борис Писториус бяха отправили преди една година молба танковете да бъдат препродадени обратно на "Райнметал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
Пипи
преди 2 месеца

Който е импотентен да яде виагра

Откажи
neco
преди 2 месеца

Тоз който предлага виаграта да ми яде хуя!!!И без вигра мога да те еба където искаш!!!

Откажи