Стрелба затвори за кратко Капитолия (ВИДЕО)

Стрелба затвори за кратко Капитолия (ВИДЕО) | StandartNews.com

Полицай от охраната на Капитолия и една жена са били ранени, след като мъж откри стрелба в комплекса на Конгреса в САЩ, съобщава Sky News.

Стрелецът, който е открил огън в центъра за посетители на Конгреса, е задържан, съобщиха служители от Капитолия и полицията, цитирани от Асошиейтед прес.

Полицаят и жената не са сериозно ранени. 

На работниците и посетителите е било наредено да потърсят сигурно място и да се прикрият. Според източник на Ройтерс униформеният не е ранен сериозно.

Представител на полицията, пожелал да остане анонимен, е съобщил за агенцията, че стрелецът е откаран в болница. Не се издирват други заподозрени.

Малко по-късно стана ясно, че сградата на Конгреса на САЩ е отворена след стрелбата, съобщава CNN.

Веднага след инцидента, комплексът от сгради беше блокиран за влизане и излизане от съображения за сигурност. Конгресът е във ваканция, но в сградата в непосредствена близост до него е имало много туристи. По последни данни, стрелецът е бил ранен по време на ареста и е откаран в болница.

Инцидентът със стрелбата в Конгреса е бил единичен и не съществува заплаха за посетителите, съобщи полицията във Вашингтон.

Според информация на вестник New York Post, цитирана от "Фокус", при влизането на стрелеца в центъра за посетители на Капитолия неговото оръжието е активирало метал детектора. Тогава мъжът извадил пистолета си, насочил го към полицай, който стрелял по посетителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай