Стимулират французите да ходят на работа с колело

Стимулират французите да ходят на работа с колело | StandartNews.com

Париж. Французите ще бъдат стимулирани финансово, ако ходят на работа с колело. Това предвижда 6-месечен проект на правителството, който започва в страната. Неговата цел е не само да приканят повече французи да ползват велосипеди и така да намалят вредните емисии от автомобилите, а и да ги накарат да живеят по-здравословно, съобщава Ройтерс.

Вече 20 френски компании, в които работят близо 10 хил. души, са се регистрирали в програмата. Всеки един от служителите им ще получи 25 евроцента (около 50 ст.) на километър пробег с колело, според обещанията на френското транспортно министерството.

Правителството на Франция смята да въведе и субсидии при пътуване до работа с обществения транспорт, каза ресорният министър Фредерик Кювилие. И уточни, че това може да стане, ако резултатите от експеримента с велосипедите бъдат положителни.

Холандия, Дания, Германия, Белгия и Великобритания, са част от държавите по света, които дават различни стимули на своите граждани, които ползват велосипеди. Някои дават кредит за купуване на колело или отпускат част от сумата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай