Солун се надигна срещу мерките и ваксините

Медици, студенти, синдикати и симпатизанти на опозиционните партии участват в демонстрациите

Солун се надигна срещу мерките и ваксините | StandartNews.com

Хиляди гърци протестират в Солун срещу антиковид мерките и задължителното ваксиниране. Медици, студенти, синдикати и симпатизанти на опозиционните партии участват в демонстрациите, съобщи БНР.

Има напрежение около панаирното градче, където премиерът Кириакос Мицотакис се среща с изложители на панаира. Панаирното градче в Солун, където премиерът Мицотакис изнася реч за перспективите пред гръцката икономика, е обградено от хиляди демонстранти.

Няколко хиляди са противниците на задължителното ваксиниране. Те скандират "Вземете си ваксините и напуснете Гърция". Замерват полицаите с камъни. Властите реагираха със сълзотворен газ.

В Солун се събраха студенти от цялата страна, недоволни от промените във висшето образование, както и задължителното тестване за коронавирус всяка седмица.

Синдикатите протестират срещу високата безработица, ниските заплати и високите цени на стоките от първа необходимост. В демонстрацията участват депутати и лидерът на комунистическата партия.

Младежката организация на СИРИЗА скандира срещу приватизацията на държавни компании.Обвинява консервативното правителство за "разпродаване на безценица на национално богатство".

Отделна е демонстрацията на футболни фенове срещу задължително ваксиниране за посещение на спортни събития.

Всички протестиращи настояват незабавно да се отменят строгите антиковид мерки, като скандират: "Няма да се подчиним".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай