Снайперист спаси дете и баща му от обезглавяване в Сирия

Снайперист спаси дете и баща му от обезглавяване в Сирия  | StandartNews.com

Британски снайперист от специалните части спаси от обезглавяване баща и детето му. Драмата се разиграла в район в пустинята на Сирия, информира Daily Express.

Смелият войник свалил джихадиста, който се канел да обезглави 8-годишното момче и родителя му, с изстрел от разстояние близо един километър. След това свалил още двама ислямисти, част от планираната екзекуция.

Бащата и синът били осъдени на смърт от ИД, защото отказали да се откажат от вярата си и били определени за "невярващи". Двамата са част от шийтското малцинство, считано от ИД за еретическо.

Иракски шпионин предупредил британските специални части за планираната екзекуция, а драматичната спасителна операция се състояла миналия месец, на границата между Сирия и Турция.

"Вече имаше няколко обезглавени тела на мястото", Daily Star цитира свой източник.

"Бащата и синът носеха превръзки на очите. Бяха извлечени и поставени на колене. Висок мъж с брада се появи с нож в ръка. Той се обърна към събралата се тълпа. Удряше шамари на бащата и детето. Риташе ги докато бяха на земята. От двете страни на мъжа имаше по един джихадист. Двамата с Калашников", продължава разказът.

Британският снайперист пък се намесил секунди преди детето и баща му да бъдат обезглавени.

"След като мъжът с ножа се свлече с куршум в главата, първоначално настъпи объркване. Последваха нови два изстрела и другите двама бойци на ИД паднаха. След това хора от тълпата развързаха бащата и момчето и махнаха превръзките на очите им", сподели още източник на Daily Star.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай