Скръб по Дейвид Боуи в социалните мрежи

Скръб по Дейвид Боуи в социалните мрежи | StandartNews.com

Вълна от тъжни статуси за смъртта на Дейвид Боуи в социалните мрежи.

"Дейвид Боуи почина мирно днес, заобиколен от семейството си, след като смело се бори с рака 18-месеца". Това съобщиха на страницата на музиканта във Фейсбук. Новината разтърси много хора по цял свят и бързо се разпространи в интернет пространството.

Милиони написаха за кончината на музиканта, споделиха негови песни или сложиха тъжен статус на стената си в социалните мрежи Facebook и Twitter. Сред тях може да видим имена на известни личности като британския премиер Дейвид Камерън, Кание Уест, Мадона, Джин Сиймънс от "KISS" и много други.

"Израснах, слушайки Дейвид Боуи. Той беше майстор на превъплъщенията, които винаги бяха сполучливи. Огромна загуба", написа Камерън в Twitter.

"Той беше един от най-важните ми вдъхновители, толкова дързък, толкова креативен, той ни даде вълшебство, достатъчно за цял живот", сподели от своя страна рапърът Кание Уест.

"Съкрушена съм! Този велик артист, който промени живота ми! Видях го за първи път на концерт в Детройт. ПОЧИВАЙ В МИР", написа Мадона в Туитър, където пусна и свои снимки с певеца. "Талантливият. Единственият по рода си. Гениалният. Променящият играта. Човекът, който падна до Земята. Твоя дух ще живее вечено", гласи текстът й под  негов фотос. 

"Креативен гений и оставил влияние над всички нас. Почивай в мир, STARMAN!", гласи статусът на футболиста Дейвид Бекъм под снимка на талантливия музикант. 

Междувременно хиляди младежи от различни националности питат в социалните мрежи: "Някой е починал. Кой е Дейвид Боуи?", "Някой ще ми обясни ли кога е пял този?". Подобни статуси също заляха Фейсбук и Туитър и ядосаха голяма част феновете на музиканта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай