Скандален сенатор взриви Америка! Много тежки думи

За какво призова държавата

Скандален сенатор взриви Америка! Много тежки думи | StandartNews.com

Американских сенатор сериозни притесни страната с доста тежки думи.

Съединените щати са в незавидна позиция и това спешно трябва да се промени, преди да е станало твърде късно. Това заяви сенаторът републиканец от Мисури Джошуа Дейвид Хоули по близкия до Републиканската партия на САЩ канал Fox News.

Хоули, който на 39 години стана най-младият сенатор (през 2019 г.), смята, че сега е недопустимо властите да харчат огромни суми извън САЩ; време е да се погрижат за собствените си граждани и инвестиции икономиката на тяхната страна.

Конгресът и президентът на САЩ харчат още стотици милиарди долари за чуждестранни конфликти, като използват парите на данъкоплатците, за да субсидират китайската индустрия, техните електрически превозни средства, докато Америка се разпада - каза Хоули.

Той обърна внимание на окаяното състояние на транспортната и друга инфраструктура в Съединените щати, което става опасно за жителите, като призова да се вземат мерки възможно най-скоро за промяна на ситуацията.

Все повече ми се струва, че тук в Америка вече нищо не работи. Пътищата ни се разрушават, мостовете се срутват пред очите ни, а парчета самолети падат от небето.

Ако някога е имало момент да кажете: „Събудете се и започнете да инвестирате в Америка“, това е сега - посочи сенаторът.

Безстрашният и принципен Хоули, който преди това е служил като главен прокурор на Мисури в продължение на три години, през август 2022 г. еднолично гласува против резолюциите на Сената на САЩ, одобряващи  Швеция и Финландия да се присъединят към НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай