Шок! Кого осъдиха на над 380 години затвор

Гръцкото законодателство е много строго срещу трафика на хора

Шок! Кого осъдиха на над 380 години затвор | StandartNews.com

Шокираща присъда на трафиканти на мигранти издаде гръцки съд - петима са осъдени общо над 380 години затвор.

Тарифата им достигала до 12 000 евро за трансфер от Турция до гръцки остров. Наказателният съд на област Додеканези осъди петима трафиканти на нелегални мигранти на общо 381 години затвор и глоба от 386 хиляди евро, информира БНР.

Разследването по случая доказа пред съда, че петимата са превозили с кораб от Турция до остров Кос 377 нелегални мигранти.

Осъдените са чужденци - трима ливанци и двама сирийци. Тарифата е била между 5 000 и 12 000 евро за всеки пътник, като са им гарантирали и фалшиви документи за движение в европейските страни.

Наказанието се утежнява от  мнение на техническите експерти, че  трафикантите са извършили промени в конструкцията на плавателния съд, с което са поставили на риск живота на всички пътници.

Гръцкото законодателство е много строго срещу трафика на хора, като предвижда доживотен затвор, подчертават в коментари юристи.

По време на делото на подсъдимите не е признато никакво смекчаващо вината обстоятелство въпреки опитите на защита.

Във връзка със случая властите предупреждават и вътре в страната шофьорите да не превозват в колите си непознати лица, които може да нелегални мигранти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай