Шок! Издадоха ковид сертификат на Хитлер

Има изтичане на секретна информация

Шок! Издадоха ковид сертификат на Хитлер | StandartNews.com

Неизвестни лица са откраднали от компетентните органи в европейска държава електронните ключове, използвани за генериране на зелен паспорт, съобщи италианската агенция ANSA.

Твърди се, че някои от ключовете са били публикувани и разпространени в интернет програми за създаване на фалшиви сертификати.

От снощи в интернет се разпространява фалшиво удостоверение на името на Адолф Хитлер, роден на 1 януари 1900 г. При проверка с приложението "Verification C19" се оказва, че то е валидно.

Удостоверението е публикувано в Twitter и в някои специализирани сайтове. Според уебсайта Zerozone.it историята е разкрита от потребителя Reversbrain, който вчера около 22:30 ч. публикува серия от туитове:

"Мисля, че ключовете, използвани за подписване на цифровия сертификат Covid EU, поне в Италия, са изтекли по някакъв начин", пише той и приканва хората да сканират QR код с официалното италианско приложение. 

Ако изтичането на информация се потвърди, това означава, че сертификатът EU Covid може да бъде фалшифициран от всеки, пише потребителят.

Според уебсайта Zerozone сертификатът уж е издаден от френския орган "Cnam - Caisse Nationale d'Assurance Maladie" на 25 октомври 2021 г.

Друг фалшифициран, но валиден QR код, отново на името на Адолф Хитлер, роден на 1 януари 1930 г., показва компанията "Janssen - Cilag international" като производител на ваксината, прилагана в Полша от Centrum и Zdrowia.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай