Шанс за блокираните българи в Газа! Ще успеят ли да се измъкнат

Още в началото на кризата стана ясно, че 37 български граждани искат да се евакуират от Газа

Шанс за блокираните българи в Газа! Ще успеят ли да се измъкнат | StandartNews.com

Източник: АФП

Радикалното палестинско движение "Хамас" публикува списъци с хора, които могат да напуснат ивицата Газа през контролно-пропускателния пункт "Рафах". Сред тях са и български граждани, които очакват да бъдат евакуирани от размирния район. Информацията е на руската агенция ТАСС, която се позовава на граничната служба на Газа във Фейсбук.

Още в началото на кризата стана ясно, че 37 български граждани искат да се евакуират от Газа.

„Публикуваме списъци на притежателите на паспорти на други държави, които ще могат да преминат през ГКПП "Рафах" на 1 ноември. Гражданите, посочени в документа, трябва да присъстват на ГКПП в 07:00, за да се улесни процеса на преход“, се казва в съобщение на граничната служба на анклава.

Няма информация дали пристигналите на пункта по-късно от определения срок ще бъдат допуснати да преминат границата.

Списъците бяха публикувани през нощта. Те включват граждани на Австралия, Австрия, България, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Освен това на служителите на Международния комитет на Червения кръст и на неправителствените организации, работещи в анклава, също ще бъде разрешено да напуснат Газа, допълва ТАСС.

Общо в списъците има поне 430 души. Освен чужди граждани и служители на международни и неправителствени организации, те включват палестинци с двойно гражданство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай