Сграда се срути след експлозия в Ню Йорк

Сграда се срути след експлозия в Ню Йорк | StandartNews.com

Ню Йорк. Най-малко 64 души са ранени, двама от които в критично състояние, при експлозия и пожар в Източен Харлем в Ню Йорк, съобщиха световните медии.

 

Две жени са загинали в следствие на експлозията. Пострадалите, сред които 15-годишно момче, са постъпили в различни болници в Ню Йорк.

 

Сред пострадалите с по-леки наранявания има двама агенти на ФБР, които са били в района на взрива. Единият е офицер, който е бил дежурен.

 

Две сгради на Източна 116-а улица и Парк Авеню са срутени до първия етаж. Над 200 пожарникари от над 40 служби разчистват отломките и търсят хора под тях. 

 

Жители на квартала свидетелстват, че чули експлозия (или две експлозии) около 9.30 ч. местно време. В резултат се е разгорял пожар и скелетът на сградите е поддал. От покрива е изригнал стълб гъст дим, а парчета от сградите са се посипали в околността. 

 

Има предположение, че инцидентът е станал от изтичане на газ. Една жена твърди, че е усещала миризма на газ от седмици.

 

Кметът на града Бил де Блазио пристигна на мястото на инцидента. Той даде пресконференция, на която обяви, че властите продължават издирването на лица, които са в неизвестност. Той прикани всички, които имат информация или не могат да намерят близките си, да се обадят на горещата линия, която бе открита във връзка със случая.

 

Всички са много разтревожени, но екипите полагат всички усилия, за да намерят изчезналите, каза де Блазио.

 

Повече снимки от взрива може да видите в нашата ГАЛЕРИЯ. 

 

)

 

Хронолигия на инцидента  

"Сигналът беше получен в 9,34 ч местно време (13,34 ч по Гринуич). Това е жилищна сграда. Нюйоркската противопожарна служба гаси пожара", каза говорител на полицията пред световните медии. 

 

Живущите в района бяха предупредени да стоят вкъщи и да затворят прозорците, за да не пострадат от дима и останките. Има потрошени прозорци на околни сгради. Местният енергоснабдител спря газоподаването към района. Полицията обяви второ ниво мобилизация за контрол на тълпите.

 

Временно са прекъснати линиите на градския транспорт - линията на метрото "Северен Ню Хейвън" в посока към и от Grand Central Terminal е спряна до второ нареждане, а автобусите М1, М102 и М116 минават по обиколни маршрути. 

 

Хора свидетелстват пред местните телевизии, че са видели съседите си да скачат от прозорците. Уплашените очевидци сравняват случилото се с терористичната атака на 11 септември 2001 г., когато граждански самолети се врязаха в кулите-близнаци на Световния търговски център. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай