Сериозно увеличение на имиграцията във Великобритания

Сериозно увеличение на имиграцията във Великобритания | StandartNews.com

Лондон. Броят на новопристигналите и търсещи работа във Великобритания се е повишил рязко през дванадесетте месеца преди септември 2013 година, сочат официални британски данни, цитирани от Ройтерс.

Броят на новопристигналите, намален с броя на напусналите страната, е достигнал 212 000 души, което е нетно увеличение с 37 на сто в сравнение с предишния 12-месечен период, когато нетното увеличение е било 154 000 души.

Тези данни са сериозен удар по консервативното правителство на Дейвид Камерън, който беше обещал да свали нетната годишна миграция към Великобритания под 100 000 към 2015 година.

Броят на имигрантите от страните от ЕС се е увеличил с 40 на сто, като особено рязко е нараснал броят на пристигналите от Румъния и България - общо 24 000 срещу 9000 за предишната година. Това увеличение също е лоша новина за управляващите, защото се отнася за периода преди още Великобритания да вдигне ограниченията върху трудовия си пазар за румънци и българи от 1 януари тази година.

Имиграцията е чувствителен политически въпрос във Великобритания в навечерието на изборите за Европарламент през май. Евроскептиците в Консервативната партия, която изостава в предизборните анкети, притискат Камерън да заеме по-твърда антиимигрантска позиция, за да предотврати бягството на консервативните избиратели към антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство начело с Найджъл Фараж, обявяваща се за рязко ограничаване на приема на имигранти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай