Руска помощ за миньорските семейства в Донецк

Руска помощ за миньорските семейства в Донецк | StandartNews.com

Колона от автомобили на министерството на извънредните ситуации на Русия с хуманитарна помощ за семействата на загиналите и пострадалите при аварията в шахта "Засядко" в Донбас, пристигна в Донецк. Повече от 20 камиона докараха над 200 тона хуманитарна помощ за семействата на работниците, както и за други жители на града - главно хранителни продукти и медикаменти. Тази помощ е извънредна и бе окомплектована по поръчение на президента Владимир Путин, уточнява ТАСС.

Украинските военни държат 3000 пленници

Три хиляди души са в плен на украинските военни, обяви официалният представител на ДНР в контактната група по мирното регулиране на кризата в Източна Украйна Денис Пушилин. "Сред тях са много хора, които бяха лоялни на ДНР, но изразяваха подкрепата си към републиката само в социалните мрежи", посочи той. Пушилин добави, че военните отказват да освободят пленниците с мотива, че има влязло в сила решение на съда за лишаването им от свобода. Преди няколко дни властите на ДНР обявиха, че са готови да направят нова размяна на пленници с Киев.

ДНР ще плаща газа от Москва

Самопровъзгласилата се Донецка народна република може сама да плаща за получавания от Русия газ. Това каза пред журналисти лидерът на ДНР Александър Захарченко. "Украйна смята, че нашата територия е нейна, затова и руският газ, който получаваме, според тяхната логика, отива в Украйна. Ние ще помислим, но принципно ДНР е готова сама да плаща за руския газ", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай