Русеф: Сътрудничеството в БРИКС - приоритет за Бразилия

Русеф: Сътрудничеството в БРИКС - приоритет за Бразилия | StandartNews.com

Бразилия. Сътрудничеството в рамките на БРИКС остава приоритетно направление във външната политика на Бразилия. Това заяви Дилма Русеф, която снощи официално положи клетва като президент на Бразилия. Четиригодишният й мандат е втори поред.

Русеф обясни кои ще са приоритетите в нейната работа. От изказването й пред парламента стана ясно, че освен БРИКС, това са още създаването на Банка за развитие, договарянето на условията за валутния резерв и по-добра икономическа стабилност за страната. Нуждата от развитие на инфраструктурата, непримирима борба с корупцията, превърнала се в сериозен проблем за нейната администрация, са също важни приоритети, по които ще работи тя.

Бразилия ще продължи да полага усилия „с цел реформиране на основните международни организации, системата на ръководене на които не отразява настоящото съотношение на силите в света", подчерта тя.

Официалната церемонията, на която Русеф положи клетва, се състоя в присъствието на няколко президенти на държави от Латинска Америка и около 70 делегации от други държави. Президентът на Бразилия пристигна в сградата на националния конгрес с открит автомобил.

Припомняме, че вчера българският президент Росен Плевнелиев поздрави Дилма Русеф за втория й мандат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай