Рекламират белина срещу Covid-19 в САЩ

Промишлени производители на избелващ препарат призовават американците да пият течността като "чудодейно лекарство”

Рекламират белина срещу Covid-19 в САЩ | StandartNews.com

Промишлени производители на избелващ препарат призовават американците да пият течността като "чудодейно лекарство” срещу рак, ХИВ/СПИН и други заболявания. Отскоро те рекламират незаконно продукта си и като лек срещу най-новите варианти на Ковид-19, пише "Гардиън”.

Хлорният диоксид - мощен избелващ агент, използван в производството на текстил и хартия, се смесва и продава от импровизирана лаборатория в Маями, Флорида. Компанията "Oclo Nanotechnology Science” играе със страховете на хората от новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, който в момента се разпространява бързо в САЩ.

Смята се, че британският вариант, B117, е по-заразен и смъртоносен от първоначалната форма на вируса, съобщава БГНЕС.

Компанията в Маями се позовава на B117, за да увеличи продажбите на своите избелващи продукти, за които Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че са потенциално опасни и могат да бъдат животозастрашаващи. На първата страница на уебсайта на "Oclo” са публикувани основно снимка на флакони с неговия хлорен диоксид, обявен за "антивирусно“ лекарство.

Изображението е насложено с думите: "B117 нов вариант на коронавирус, най-заразният и опасен в САЩ. Спасението е хлорен диоксид и неговият голям лечебен потенциал срещу патогени".

Появата на новия маркетингов трик в Маями от търговци на "лек“ за избелване, често наричан "чудодейно минерално решение“, или MMS (miracle mineral solution) е показателна за тежката борба на FDA в опита да контролира потенциално смъртоносната търговия. От началото на пандемията федералната агенция ограничи продажбата на фалшиви продукти, за които се твърди, че предотвратяват или лекуват Ковид-19.

Миналата година агенцията арестува Марк Гренон и четиримата му сина, които бяха сред най-известните търговци на "чудодейна” белина. Те са обвинени в заговор за измама и за продажба на фалшиво лекарство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай