Путин сензационно. Какво крои Западът

Според руския президент в момента тече процес на "неумолимо разрушаване" на "еднополярната хегемония"

Путин сензационно. Какво крои Западът | StandartNews.com

Конфликтите в страните от бившия СССР, включително в Украйна, са резултат от разпадането на Съветския съюз. Това заяви руският президент Владимир Путин.

"Западът разработва сценарии за разпалване на нови конфликти в пространството на ОНД. Достатъчно е да погледнем какво се случва сега между Русия и Украйна и какво се случва по границите на някои други страни от ОНД. Всичко това, разбира се, е резултат от разпадането на Съветския съюз", заяви Путин по време на предавана по телевизията видеоконференция с ръководителите на разузнавателните служби на Общността на независимите държави (ОНД).

ВИЖ ОЩЕ: Путин с нов удар по Запада, какво забрани

„Рисковете от дестабилизация продължават да нарастват, включително рисковете от дестабилизация на целия Азиатско-тихоокеански регион", заключи руският държавен глава, предава БТА.

"Западът е готов да нанесе удар на всяка страна, да я превърне в епицентър на криза, да провокира цветна революция и кървава баня", заяви руският президент Владимир Путин по време на видеоконферентен разговор с ръководителите на разузнавателните служби на страните от Общността на независимите държави, предадоха световните агенции.

"Следвайки своите цели, геополитическите ни противници, нашите опоненти, както ние съвсем неотдавна говорихме, са готови да нанесат удар на всеки, на всяка страна, да я превърнат в епицентър на криза, да провокират цветна революция и да отприщят кървава баня", каза Путин.

"Ние не веднъж сме виждали всичко това", допълни той. 

"Като се вкопчва към миналото и се опитва да провежда политика на диктатура във всички сфери – от международните отношения и икономиката до културата и спорта - самият този прословут колективен Запад създава нови и нови проблеми, още и още кризи. При това той не се гнуси да използва всички средства за оказване на натиск върху страните, които избират суверенен път на развитие", каза Путин.

Според руския президент в момента тече процес на "неумолимо разрушаване" на "еднополярната хегемония". "Това е обективната реалност, с която Западът категорично не желае да се примири", заключи той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай