Путин се озъби на САЩ и НАТО. Какво ги предупреди?

Военно-техническият отговор на Русия може да бъде най-различен, ако не чуят предложения ни, каза той

Путин се озъби на САЩ и НАТО. Какво ги предупреди? | StandartNews.com

Военно-техническият отговор на Русия може да бъде най-различен, ако Съединените щати и НАТО не чуят нейните предложения. Това заяви руският президент Владимир Путин в ефира на предаването “Москва, Кремъл, Путин” по държавния телевизионен канал “Русия 1”, предава БНР.

Попитан какъв ще бъде обещаният от него военно-технически отговор, в случай че Съединените щати и НАТО пренебрегнат искането на Русия да получи гаранции за сигурността си, Путин отговори:

"Той (отговорът) може да бъде най-различен. Зависи от предложенията, които ще направят военните ни експерти. Целта на нашите предложения обаче не е да прекратят дипломатическия процес. Целта е да бъде постигнат дипломатически резултат, закрепен юридически в рамките на предложените от нас документи. Ще се стремим именно към това". 

Миналата седмица Русия предаде на САЩ и НАТО два проектодоговора за гаранции за сигурност, в които настоява да спре по-нататъшното разширяване на Алианса на изток и да не бъдат разполагани настъпателни оръжейни системи в близост до границите й.

В отговор Вашингтон предложи документите да бъдат обсъдени в рамките на Съвета Русия-НАТО. Очаква се това да стане през януари догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай