Появи се нова версия за смъртта на Навални

Очаква се резултатите ще бъдат готови следващата седмица

Появи се нова версия за смъртта на Навални | StandartNews.com

Появи се нова версия за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

Според медийни публикации причината за смъртта му се дължи на "синдром на внезапна смърт" (SDS). "Синдромът на внезапната смърт" (SDS) може да се опише като внезапна и неочаквана смърт по естествени причини, която настъпва в рамките на час от началото на появили се симптоми.

Човек често пъти няма никакви или има много леки предупредителни признаци на заболяването. Дори след смъртта аутопсията може да не разкрие очевидни аномалии.

По-рано днес говорителката на Алексей Навални - Кира Ярмишна, потвърди, че той е починал. Тя отбеляза в социалната мрежа "X", че Алексей Навални е починал в 14:17 ч. местно време на 16 февруари според известието, дадено на майка му.

Освен това Кира Ярмиш заяви, че адвокатът на Навални е бил информиран, че причината за смъртта на руския опозиционен лидер все още не е изяснена, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Направен е втори оглед на тялото на Навални и "се предполага", че резултатите ще бъдат готови следващата седмица, каза Ярмиш в социалната мрежа "Екс". 

Тя също така посочи, че официални лица са заявили, че тялото на мъртвия опозиционен лидер няма да  бъде предоставено на роднините му, докато не приключи разследването на смъртта му.

Припомняме, че Алексей Навални беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си в Русия от Германия, където се лекуваше след опит за отравяне. Според дисидента опитът за покушение срещу него е бил организиран от руските специални служби.

През февруари 2021 г. съдът отложи предишната присъда на Навални за лишаване от свобода за предполагаеми финансови измами. През март 2022 г. опозиционерът получава друга присъда - девет години в строго охранявана наказателна колония по обвинения в присвояване и неуважение към съда.

Два месеца по-късно срещу Навални са повдигнати нови обвинения, включително за "създаване на екстремистка организация", а през октомври 2022 г. списъкът с обвинения е разширен и включва "насърчаване на тероризма" и "реабилитиране на нацизма".

През август 2023 г. московски съд призна Навални за виновен в предполагаемата "екстремистка дейност" и го осъди на общо 19 години затвор. Той трябвало да бъде преместен в наказателна колония с висока степен на сигурност, предназначена за най-опасните затворници, включително рецидивисти и осъдени на доживотен затвор.

Навални неведнъж се е оплаквал от условията в наказателната колония, като директно ги е наричал изтезания. Критикът на Кремъл съобщи, че е бил лишаван от сън, не е получавал медицинска помощ и умишлено е бил поставен в килия с осъден за убийство затворник, който страда от тежки заболявания и не спазва лична хигиена.

Освен това не му е бил разрешен никакъв контакт със защитниците или роднините му, пише Марица. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
13 Коментара
Юлиян
преди 2 месеца

И кое е новото?Това го писаха по всички сайтове още в началото.За кликове събувате гащете.

Откажи
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Ели
преди 2 месеца

Импотентен малоумник.

Откажи
Румцайс
преди 2 месеца

В.П го шитнал лично

Откажи
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 2 месеца

Саксо- краварските шпиони за пореден, но уви - и за последен, използваха този жалък и нещатен безродник- предател, като го убиха в затвора.От една страна - за да му запушат устата, ако някога,след като излезе от затвора да не разкрие в мемоарите си как е вербуван и изнудван от МИ-6 за да стане Безродник ,а от друга страна шпионите да имат повод да плюят по Путин и да го обвиняват в убийството му. Така правят саксо- краварските господари с предателите- безродници, дори и като верни кучета да са им слугували до последно ,защото знаят,че Безродникът, след като е продал един път Родината си, все някога ще предаде и господарите си.

Откажи
Бай Дън
преди 2 месеца

Много добро обяснение, но зомбираните неолиберали като Сашо Йорданов, които не си пият редовно хапчетата и беснеят, не искат да разберат това. В крайна сметка всеки, без изключение, получава това, което заслужава.

Откажи
Р. П. Г.
преди 2 месеца

Точно!

Откажи
Мими
преди 2 месеца

Много подли твари - от мисирки до оцелели случайници ...дано си намерят заслуженото !

Откажи
Калий
преди 2 месеца

Жалко за хубавият човек!

Откажи
Калций
преди 2 месеца

Езък

Откажи
Янев
преди 2 месеца

А защо не плачете за Джулиан Асанж, който от пет години гние в английски затвор в единична килия?! И той като Навални е инакомислещ! Всъщност нищо ново! През 1600 година на клада бе изгорен Джурдано Бруно за инакомислие!

Откажи
Габдулла
преди 2 месеца

Странно е, как най- близките му завиха от радост, че е починал. Сякаш точно това са чакали. Въпросът е кой има полза

Откажи
Д@СкопимаБезродникаСополанПаситто
преди 2 месеца

Краварете и саксовете са способни да развият много версии, но най-вярната не се коментира, а тя се отнася до дългата ръка на МИ-6. Защо някой мислят, че англо-шпионите не могат да проникнат в затвора, където е въдворен предателят- безродник и техен шпионин, и да го бастисат за доброто му слугуване ? Хем удобно,че ще бъде оплют Путин, хем ще заличат завинаги, следите,водещи към тях, че Безродника е вербованн (изнудван по някакъв начин) от тях за да падне толкова ниско и да стане Предател.

Откажи