Постовете на Тръмп са най-споделяните в мрежата

Той пише, че има измама в изорите на президент

Постовете на Тръмп са най-споделяните в мрежата | StandartNews.com

Постовете на Доналд Тръмп в социалните мрежи за измама на изборите са на първо място в Twitter, Facebook и YouTube.

Основните социални медийни платформи предприемат мерки срещу дезинформацията, като на видно място показват резултатите от изборите или добавят предупредителни етикети към публикации на Доналд Тръмп, които се стремят да подкопаят валидността на вота .

Според платформи за социален анализ като NewsWhip и CrowdTangle обаче твърденията за нередности при гласуването са станали сред най-споделяното съдържание във Facebook.

Бен Роудс, бивш заместник-съветник по националната сигурност на Белия дом, атакува директно Фейсбук заради пропуските му. „В този момент Facebook разпространява дезинформация, която разрушава доверието в американската демокрация, така че нейният мултимилиарден изпълнителен директор може да спечели още пари от кликвания и реклами“, написа той в Twitter . „Все по-трудно е да се разбере как хората с добра съвест работят там.“

Facebook закрепи резултатите от изборите на върха на новинарските емисии на потребителите и добавя етикети към публикациите на Тръмп, обясняващи истината зад изборите.

Twitter вече не ограничава напълно туитовете на Тръмп, но продължава да добавя етикети, предупреждаващи потребителите, че: „Това твърдение за измама с избори е оспорено“.

YouTube не успя да премахне видео, в което се обявява победата на Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай